Dinstano pile s maslinama
Pasta malo drugačije? Opojni miris umaka od rajčice s mekanom piletinom odlično se slaže s različitim tjesteninama.
Dinstano pile s maslinama
Pasta malo drugačije? Opojni miris umaka od rajčice s mekanom piletinom odlično se slaže s različitim tjesteninama.
Priprema
1. Pileće meso operite, osušite, posolite i popaprite.
2. U tavici na zagrijanom ulju popecite pileće meso, izvadite ga i stavite na toplo.
3. Na istoj masnoći prepržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i, kada zamiriši, na kocke narezanu svježu papriku, na kocke narezane svježe rajčice, malo popržite i zalijte nasjeckanim pelatima sa sokom. Dodajte masline i meso. Umak dosolite i pokrito dinstajte na laganoj vatri 25 minuta. Otvorite posudu i kuhajte još toliko da se umak zgusne.
Jelo poslužite s tjesteninom ili omiljenim prilogom.