Međimursko pile punjeno suhim smokvama i pistacijama
Vlastitim kulinarskim umijećem iznenadite ukućane ukusnom kombinacijom Međimurskog pileta, suhih smokava i pistacija.
Međimursko pile punjeno suhim smokvama i pistacijama
Vlastitim kulinarskim umijećem iznenadite ukućane ukusnom kombinacijom Međimurskog pileta, suhih smokava i pistacija.
Priprema
1. Suhe smokve namočite preko noći u vino ili sok od grožđa. Pistacije popecite u suhoj posudi.
NADJEV
2. U multipraktik stavite pileća prsa, miksajte na manjoj brzini polako dodajući slatko vrhnje, bjelanjak sol i papar.
3. Namočene smokve ocijedite, osušite i zajedno s pistacijama dodajte u smjesu. Nadjev jednakomjerno rasporedite ispod kože pileta.
MARINADA
4. Izmiksajte pelate, dodajte timijan, češnjak i posolite. Pile premažite marinadom i na vrh stavite lovorov list. Pecite u pećnici sat i dvadeset minuta na temperaturi 180°C.
PRILOG
5. U proključalu vodu dodajte žlicu ulja i soli, zatim polako sipajte kukuruznu krupicu i miješajte drvenom kuhačom. Kuhajte barem 30 minuta uz neprekidno miješanje.
6. Kuhanu palentu izlijte u pravokutni lim da se ohladi i stvrdne.
7. Kad se ohladi izrežite na komade i popecite u nauljenoj tavi.
8. Pile servirajte s popečenom palentom.