Pileći zabatak u azijskoj glazuri

Obožavamo jednostavna i brzo gotova jela, posebice kada su ovako sočna! Glavna i odgovorna zvijezda dana je pileći zabatak i neodoljivo sočni umak koji daje slatkoću i slanoću.
U slast!

Pileći zabatak u azijskoj glazuri

Obožavamo jednostavna i brzo gotova jela, posebice kada su ovako sočna! Glavna i odgovorna zvijezda dana je pileći zabatak i neodoljivo sočni umak koji daje slatkoću i slanoću.
U slast!

Priprema

1. Na vruću tavu staviti malo ulja, položiti meso i zapeći s jedne i druge strane.

2. Dodati sve ostale sastojke (osim sezama i vode), kada proključa smanjiti vatru, dodati malo vode tako da tekućine do malo više od pola visine mesa, poklopiti i pustiti da lagano kuha oko 35 - 40 minuta.

3. Svakih nekoliko minuta okrenuti meso i dolijati vode koliko je potrebno. Kako je soja umak slan, sol nije potrebno dodavati. Ovisno o veličini komada mesa piletina je za 35 gotova, provjeriti oko kosti, ako je mekana i odvaja se od kosti maknuti poklopac i pustiti umak da se malo zgusne, iskuha - reducira.

 4. Posipati meso sjemenkama sezama i sjeckanim mladim lukom.

Poslužiti uz kuhanu rižu i salatu.

Recept by: Darko Debić (@samo_jedan_griz)