Piletina iznenađenja
Recept koji će vas oduševiti! Totalno drugačija pohana piletina. Hrskava izvana, mekana iznutra i još sir u sredini. Ne može bolje :) Uživajte
Piletina iznenađenja
Recept koji će vas oduševiti! Totalno drugačija pohana piletina. Hrskava izvana, mekana iznutra i još sir u sredini. Ne može bolje :) Uživajte
Priprema
1. Piletini skinuti kožu. Na ugrijanu duboku tavu staviti žlicu ulja, prepržiti pileće batake s obje strane, posoliti i dolijati malo vode. Poklopiti i lagano pirjati dok meso ne omekša.
2. Maknuti meso s vatre, pohladiti, odvojiti od kostiju i natrgati na manje komade. Sačuvati kosti.
3. U međuvremenu skuhati oguljeni na kockice narezani krumpir u slanoj vodi, ocijediti i ostaviti minutu dvije kako bi voda isparila. Usitniti vilicom u grubi pire krumpir.
4. U zdjelu staviti meso, krumpir, dodati ribani parmezan, mladi luk, senf, sol, papar, čili i kumin. Sve lijepo sjediniti, podijeliti masu na 8 loptica, lagano ih stisnuti u disk, na svaki staviti kost, cheddar sir i oblikovati u batak.
5. Uvaljati u brašno, jaja i krušne mrvice. Pržiti u dubokom ulju.
Poslužiti uz salatu.
Recept by: Darko Debić (@samo_jedan_griz)